Zamieszczone przez Zibi
Felgi Stilauto SR900 - jak wam sie podobają i czy pasują
Zwiń
X
-
Felgi Stilauto SR900 - jak wam sie podobają i czy pasują
Idzie wiosna czas kupić nowe fele :wink:
Strasznie mi się podobają felgi Stilauto SR900:
Można je objerzeć tu.
Co myślicie o tej firmie i czy te fele rozmiar 16' waszym zadaniem przypasują do octy kombi?
I przy okazji spytam o śruby zabezpieczające czy macie jakieś preferencje co do marki lub jakieś sugestie przy kupnie?Leon FR 2.0TDI 170KM
-
-
byc moze bede odosobniony w swoim pogladzie, ale do octy, ktora jak dla mnie jest samochodem troche "z gruba ciosanym", masywnym - takie wlasnie felgi bardziej pasuja, czyli jakies z szerszymi ramionami (cos jak enzo V lub O).
a te same w sobie sa oczywiscie ok, po prostu wydaje mi sie ze octa na takich felach wyglada jakby miala troche rachityczne "nóżki"
ale to wszystko to chyba rzecz gustu jednak... :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodabyc moze bede odosobniony w swoim pogladzie, ale do octy, ktora jak dla mnie jest samochodem troche "z gruba ciosanym", masywnym - takie wlasnie felgi bardziej pasuja, czyli jakies z szerszymi ramionami (cos jak enzo V lub O).
a te same w sobie sa oczywiscie ok, po prostu wydaje mi sie ze octa na takich felach wyglada jakby miala troche rachityczne "nóżki"
ale to wszystko to chyba rzecz gustu jednak... :roll:
Zamieszczone przez wasylŁadne, fajnie wychodzą na boki ramiona, ale z myciem masakra
A może coś wiecie o trwałości Stilauto, które jest włoskie, a o tym to już krążą mity...Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
tomek, Bo jakosc to nie jakos :idea: - takie haslo mojego kolegi.
Dlatego dobre sruby kosztuja. Jest jeszcze cos. Krazy opinia, ze posmarowana sruba sama sie odkreci - jeszcze nie widzialem takiego przypadku. Dlatego zawsze lekko gwint przesmarowuje przed zakreceniem sruby, zeby potem nie lamac kluczy, nasadek itd
Znam goscia, ktory zalozyl dosc wypasne felunki do tego oponki i pocieszyl sie kompletem okolo tygodnia, gdzie rano pod domem zastal auto na ceglach, a reszta lezala na ziemi. Oczywiscie zabezpieczen zadnych nie mial.
Wiem, ze KAZDE zabezpieczenie sruby da sie odkrecic, tylko kwestia czasu, a tego kradnac cos najczesciej ekipa nie ma :idea:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDlatego dobre sruby kosztuja. Jest jeszcze cos. Krazy opinia, ze posmarowana sruba sama sie odkreci - jeszcze nie widzialem takiego przypadku. Dlatego zawsze lekko gwint przesmarowuje przed zakreceniem sruby, zeby potem nie lamac kluczy, nasadek itd
Zamieszczone przez MaicroftZnam goscia, ktory zalozyl dosc wypasne felunki do tego oponki i pocieszyl sie kompletem okolo tygodnia, gdzie rano pod domem zastal auto na ceglach, a reszta lezala na ziemi. Oczywiscie zabezpieczen zadnych nie mial.
Wiem, ze KAZDE zabezpieczenie sruby da sie odkrecic, tylko kwestia czasu, a tego kradnac cos najczesciej ekipa nie ma :idea:Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Ja moge sie wypowiedziec o stilauto ,ale o modelu 5 bo mam w rozmiarze 7x16' :wink:
Co do trawalosci to mam je juz 3 rok. Przejachaly jakies 60-70kkm ,czesto samochod byl obciazany i tez sporo dziurek zaliczyly (styl jazdy mam dosc szybki ,ale dziury staram sie omijac). Nie wiem jak innej firmy felgi by sie spisaly ,ale moje juz przydalo by sie dac do prostowania ,bo juz troche sie jajka zaczely robic :roll: (moze to bylo spowodowane zbyt malym cisnieniem w kolach bo mialem 2.0 z przodu i 2.2 z tylu ,a przy wiekszym obciazeniu powinienem miec wiecej w kolach :roll: )
Ale nie powiem o nich negatywnie ,bo swoje wyjezdzily k
Sruby zabezpieczajace musialem kupic tez stilauto. Klucz musi wchodzic w srube ,a nie ma byc nakladany na nia (waskie otwory w feldze). W tym roku jedna z nich powiedziala dosc i przy probie odkrecania pekla na pol :shock:
Komentarz
-
-
Bardzo fajne fele k ale jak juz wspomniał wasyl z myciem heeh trza bedzie sie pobawić. Ale felgi klasa. Do skody pasuja takie z cienkimi ramionami. Co do zabezpieczenia to warto władować u mnie na osiedlu nagminnie kradną. Dlatego u siebie mam 3 rózne sróby na jednym kole (jedni mowią ze to przesada) a ja uważam ze w zabezpieczeniach nie ma przesady Do tego polecam alarm który reaguje na podniesienie samochodu koszt stopare złotych a warto kOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecSruby zabezpieczajace musialem kupic tez stilauto. Klucz musi wchodzic w srube ,a nie ma byc nakladany na nia (waskie otwory w feldze). W tym roku jedna z nich powiedziala dosc i przy probie odkrecania pekla na pol :shock:
[ Dodano: Pią 10 Mar, 06 17:36 ]
Zamieszczone przez neck99Dlatego u siebie mam 3 rózne sróby na jednym kole (jedni mowią ze to przesada) a ja uważam ze w zabezpieczeniach nie ma przesadyLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
neck99 napisał/a:
Dlatego u siebie mam 3 rózne sróby na jednym kole (jedni mowią ze to przesada) a ja uważam ze w zabezpieczeniach nie ma przesady
Śruby z zabezpieczeniami kosztują okło 120zł-150zł, więc trzy komplety to wychodzi to tyle co jedna felga, sporoOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
jakieś takie nie zazbytnio - za prosty desing :krzywyOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
BioBogon, nie martw się o mycie bo to pownienyś uważać za zaletę , zobacz jaki śliczny efekt. W mojej Octavi to są dopiero felgi , kilka małych rantów , tu koło wentyla wyczyścić to 5 min na jedno koło prawie, tylko że po 20 km i kilku hamowaniach powracają do wcześniejszego stanu , ale polerowane felgi bardzo ładnie w octavi wyglądają Przykładowo wersja RIDERByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arti23A ja na lato zamierzam założyć coś takiego: AEZ Xylo. Będę wdzięczny za opinię.
Co o takich felgach myślicie ?:
BTW fajnej jakości jest to zdjęcie, żyleta aż można się ogolić.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
Komentarz